17. juni 2019
Av Nordic Social
Visste du at over 60 % av alle google-søk nå gjøres på mobil?

For de fleste av oss har smarttelefonen blitt en assistent vi har tilgang til 24/7, med uendelig informasjon og en app til absolutt alt. Mens vi scroller VG, sjekker gårsdagens fotballkamp og leser anmeldelser av kveldens kinofilm er det lett å glemme at det ikke er lenge siden dette var helt umulig.

Den første iPhonen kom for snaut 11 år siden, og det var først etter 2010 at smarttelefoner ble allemannseie. Siden den gang har mobilene overtatt flere og flere funksjoner fra datamaskinen, hvor vi nå er på et punkt hvor majoriteten av internettsøk gjøres på mobil.

Hva betyr dette for din bedrift?

En bedrifts oppgave er å tilby verdi til kunder og kunne presentere denne verdien på en måte som er synlig og effektiv. Det hjelper lite å ha et fantastisk produkt dersom ingen vet om det. På samme måte krever en suksessfull digital tilstedeværelse at man hele tiden tilpasser seg etter hvor kunders oppmerksomhet kommer fra. Smarttelefonen har nå vippet laptopen av tronen som nordmenns førstevalg ved internettsøk. Dette gjør at alt fra webdesign, SEO og kampanjer på nett bør ta utgangspunkt i hvordan de fremstår på mobilen til potensielle kunder.

For å gjøre et best mulig inntrykk på våre kundegrupper, starter vi alltid med å sørge for at enhver nettside vi skaper ikke bare ser bra ut på mobilen til en kunde, uten at det går på bekostning av funksjonalitet og design. 

Noen av tingene vi fokuserer på for å sikre at våre kunders nettsider er best på mobil:

  • Less is more – Enkelt og effektivt design
  • WordPress Plugins for mobil-optimalisert innhold
  • Touch-Interaksjonen til nettsiden
  • Nøye testing på ulike enheter

De fleste vet at en mobilvennlig side er positivt, men de færreste vet er at google prioriterer vekk nettsider som scorer lavt på om siden er mobilvennlig i sine søkeresultater.

Her kan du finne et nyttig verktøy for å teste om nettsiden din er mobilvennlig.

Hvordan bør man markedsføre på mobil?

Markedsføring handler om oppmerksomhet – å fange den, og forhåpentligvis holde godt på den. God markedsføring starter med et godt innhold. På mobil er “oppmerksomhetsvinduet” til potensielle kunder ekstremt lavt. Her gjelder det å ha visuelt stimulerende innhold som klarer å stoppe kunder som scroller Facebook og Instagram nær lysets hastighet. Ved bruk av videoinnhold lønner det seg å teste ulike varianter av de første 3 sekundene (scroll-stopper) av videoen for å finne hva som fanger oppmerksomheten til din målgruppe.  

Videre må det ta hensyn til hvordan akkurat dine kunders mobilvaner er. Bør man prioritere Instagram, Snapchat eller Google? Bedrift A sine kunder bruker ikke nødvendigvis like mye tid på Instagram som bedrift B.  

I Nordic Social setter vi alltid mobil først når vi skal gjøre kundene våre best på nett.          

I fremtiden forventer vi at denne trenden vil akselerere, hvor bedrifter som har en digital strategi tilpasset mobil vil få et forsprang overfor andre bedrifter.

 

Bransjenytt

Hold deg oppdatert.

 

Vegard Haavik

Gründer og daglig leder

+47 916 76 880

vh@nordicsocial.no