1. mars 2022
Av Nordic Social
Donald Trumps app for sosiale medier

USAs daværende president, Donald Trump, ble utestengt fra Twitter etter angrepet mot Kongressen. Han tar nå til motmæle, og lanserte sent søndag (20.02) sitt eget sosiale medium, Truth Social.

I en pressemeldingen siterte Trump: 

Jeg opprettet TRUTH Social og TMTG for å stå opp mot tyranniet til Big Tech. Vi lever i en verden der Taliban har en enorm tilstedeværelse på Twitter, men deres amerikanske favorittpresident har blitt kneblet.

Truth Social skriver på sin egen nettside at dette er

Amerikas store sosiale medieplattform som oppmuntrer til en åpen, gratis og ærlig global samtale uten å diskriminere politisk ideologi

Aldersgrensen for å delta i det nye sosiale mediet, er som på Facebook, 13 år.

Teknisk trøbbel

Enda appen med rekordfart steg opp til nummer én blant gratisapper lastet ned på iOS, mislyktes de fleste nye brukerne å få registrert seg på plattformen. Noen brukere rapporterte at de ble plassert på en venteliste med mer enn 150 000 andre. Andre ble forhindret fra tilgang i det hele tatt, da prosessen for brukeretablering stoppet allerede under e-post-verifiseringen.´

Ifølge Inside opplevde den Twitter-lignende appen på mandag et delvis driftsavbrudd kl. 07:15, som varte i mer enn syv timer. En statusside sa: 

Truth Social-applikasjonen er online, selv om brukeroppretting for øyeblikket er begrenset, med hastighet under vår utrulling. Vi skal utvide kapasiteten i løpet av de kommende timene, for å gjøre det mulig for flere brukere å bli med på Truth Social

Fortsatt små

Truth Social vil bli en av flere konservative plattformer som har forsøkt å ta opp konkurransen med etablerte sosiale medier som Twitter og Facebook. Både Gettr, Parler og Gab forsøker å kapre brukere som et ytre høyre-alternativ til Twitter. Rumble, som presenterer seg som et konservativt alternativ til Youtube, har varslet at de vil levere videoinnhol til Truth Social-appen.

Foreløpig er imidlertid disse plattformene veldig små sammenliknet med Twitter. Twitter har mer enn 200 millioner daglige brukere. Facebook har to milliarder daglige brukere. Gettr, som ble startet av den tidligere Trump-rådgiveren, Jason Miller, har til sammenlikning fire millioner brukere i gjennomsnitt per måned, skriver The Guardian

Bransjenytt

Hold deg oppdatert.

 

Vegard Haavik

Gründer og daglig leder

+47 916 76 880

vh@nordicsocial.no