23. august 2022
Av Nordic Social
Instagrams neste funksjon kan være en kopi av BeReal

Instagrams «Candid Challenges» er for tiden en «intern prototype,» ifølge selskapet.

Instagram tester en ny funksjon kalt Candid Challenges, som er slående lik BeReal, en bildedelingsapp som den siste tiden har blitt stadig mer populær blant Gen. Z. Den foreløpig ikke-utgitte funksjonen ble oppdaget av Alessandro Paluzzi, en utvikler kjent for omvendt utvikling av apper, samt for å finne tidlige versjoner av kommende oppdateringer. En talsperson for Instagram bekreftet at funksjonen er en «intern prototype», men nektet å gi ytterligere detaljer.

Ifølge Paluzzi vil Instagram-brukere som deltar i Candid Challenges få opp et varsel, på ulike tidspunkt hver dag, om å ta et bilde av omgivelsene. Når du får beskjeden, vil Instagram-kameraet også åpnes med både front- og bakovervendte kameralinser, og gi brukerne et vindu på to minutter til å ta et bilde. Innhold som deles via utfordringene, vises i din «Story».

Høres det kjent ut? Det er fordi funksjonaliteten er nærmest identisk med BeReal, en selfie-app markedsført som et mer ærlig og autentisk alternativ til vanlige sosiale medieplattformer. Appen, som opprinnelig ble lansert i 2019, ber også brukere om å ta et bilde med telefonens front- og bakkamera ved et tilfeldig tidspunkt hver dag. De daglige meldingene utløper også etter to minutter, hvoretter brukere kan se alle bildene som er delt av vennene deres den dagen.

Det er ennå ikke klart om- eller når Instagram har til hensikt å lansere funksjonen. En Instagram-talsperson beskrev funksjonen som en «intern prototype» som «ikke testes eksternt.» Men det faktum at selskapet tester funksjonaliteten antyder at det i det minste vurderer å replikere appen i sin egen tjeneste.

BeReal har en stor tilhengerskare blant Gen. Z, og har økt i popularitet de siste månedene. BeReal sitter for tiden i topplasseringen i Apples App Store, foran både Instagram (nr. 8) og Facebook (nr. 18). Den har vært blant de ti mest populære gratisappene i store deler av denne sommeren.

Mark Zuckerberg har sagt at Metas fremtid er avhengig av å appellere til unge voksne, som i økende grad bruker tiden sin på ikke-Meta-plattformer. Og mens TikTok for tiden er toppkonkurrenten, er selskapet kjent for å overvåke sine rivaler nøye og har ofte kopiert funksjoner fra andre tjenester. Instagram har også nylig lagt til en ny «Dual»-innstilling til kameraet sitt i appen som etterligner foto-metoden popularisert av BeReal.

Bransjenytt

Hold deg oppdatert.

 

Vegard Haavik

Gründer og daglig leder

+47 916 76 880

vh@nordicsocial.no