6. september 2022
Av Nordic Social
Elon Musk skyter ned Amazons nyeste storsatsing

Tesla-sjefen går hardt ut mot Amazons siste store prosjekt, som i dag er blant de heteste temaene i den vestlige delen av verden. Dermed har rivaliseringen mellom Elon Musk og Jeff Bezos nok en gang blusset opp.

De to rikeste mennene i verden konkurrerer hovedsakelig om erobringen av verdensrommet. Gjennom sine selskaper, SpaceX for Musk og Blue Origin for Bezos, håper de to milliardærene å snart gjøre Mars og månen beboelig for mennesker. Kampen om verdensrommet har ført til at forholdet dem imellom best kan beskrives som anspent.

For noen måneder siden var det imidlertid antydning til forsoning mellom de to teknologimagnatene, da begge unisont stilte seg kritiske til Biden-administrasjonen. Noen så på dette som første seg i retning av begravelse av stridsøksen. Nå tar imideltid forholde en ny vending – denne gangen mot det verre. Musks sine siste uttalelser vil trolig ikke falle i god jord hos Bezos.

Disse uttalelsene er knyttet til den nye storsatsingen «Ringenes Herre: Maktens ringer», en fantasiserie basert på verkene til J.R.R. Tolkien. Serien har vært tilgjengelig for streaming på Amazon Prime Video siden 2. september. I følge Amazon har premieren på denne fantasiserien, som forøvrig er kjent for sitt enorme budsjett, blitt sett av mer enn 25 millioner mennesker rundt om i verden.

«‘Ringenes Herre: Maktens ringer’ tiltrakk seg mer enn 25 millioner globale seere på den første dagen, og slo alle tidligere rekorder, og markerte den største premieren i historien til Prime Video,» sa Amazon (AMZN).

Serien ble lansert eksklusivt på Prime Video i mer enn 240 land og territorier over hele verden.

«Det er på en eller annen måte passende at Tolkiens historier – som er blant de mest populære gjennom tidene, og som mange anser for å være den sanne opprinnelsen til fantasy-sjangeren – har ført oss til dette stolte øyeblikket,» sa Jennifer Salke, leder av Amazon Studios.

Musk hatet Amazons tolkning av Tolkien

Musk var en av de mange millionene som benket seg foran tv-skjermen denne uken. På tross av sin store begeistring for science fiction, hadde ikke milliardæren mange gode ord å si om den nye versjonen brakt til skjermen av Amazon – og reaksjonene lot seg ikke vente på.  

Musks negative anmeldelse hadde allerede mottatt mer enn 150 000 likes da dette ble skrevet. Men Musk stoppet ikke der. Han fordømte også den politiske korrektheten til den nye tolkningen, og gjorde et stort nummer ut av Amazons forsøk på å modernisere klassikeren ved bruk av opp-ned feminisme.

«Nesten hver mannlige karakter så langt er en feiging, en dust eller begge deler,» la teknologimogulen til. «Bare Galadriel er modig, smart og hyggelig.»

Galadriel er en kvinnelig karakter i serien. Og hun er en av stjernene.

Mens TV-kritikere generelt har gitt serien positive anmeldelser, stiller imidlertid mange fans seg kritisk til frihetene Amazon tatt, da historien i utgangspunktet skal finne sted tusenvis av år tilbake. De trekker frem urealistiske samfunnsforhold som hovedkilden til misnøye. Dermed får Musk bred støtte for sine uttalelser.

 

Bransjenytt

Hold deg oppdatert.

 

Vegard Haavik

Gründer og daglig leder

+47 916 76 880

vh@nordicsocial.no