15. november 2022
Av Nordic Social
20 måter til å øke produktiviteten i teamet ditt

Produktive team betyr fornøyde kunder. Fornøyde kunder betyr inntekt som holder teamet ditt sysselsatt og fornøyd. Selv om dette virker ganske åpenbart, er det lettere sagt enn gjort. En grunn til dette: Mange markedsledere ble opplært i arkaiske produktivitetsteknikker. Gamle vaner er vonde å vende, spesielt når det kommer til produktivitet.

Enten om du leder et team forfattere, SEO-er eller influensere på sosiale medier, vil disse 21 produktivitets-hackene hjelpe byrået ditt til å lykkes:

 

 1. Definer roller og ansvar

Udefinerte roller og ansvar er oppskriften på kaos, fordi ingen vet hvem som er ansvarlig for hvilke oppgaver. Definer arbeidsprosessene dine, og gi de ansatte konkrete roller og ansvar. Dette må inkludere alt fra små detaljer som hvem som tar notater på møter til hvem som planlegger dem etc.

Dessuten vil veldefinerte roller beskytte de ansatte. Ledernes naturlige impuls er å gi mest mulig arbeid til sine mest produktive ansatte. Dette er imidlertid ikke smart, da dette oppleves som urettferdig for dem det gjelder.

 

 1. Utnytt lagets styrker

Din jobb som leder er å sette dine ansatte i best mulig posisjon for å lykkes. Se utover ansattes stillingsbeskrivelser og finn ut hva de er best på. Dra nytte av teamets styrker. Deleger resten, gjerne gjennom å outsource oppgaver til frilansers der teamet faller gjennom.

 

 1. Stimuler produktiviteten

Selv om ansvar er rettferdig fordelt, kan noen ansatte føle at de tar på seg mer enn sin del. Derfor, for å forhindre enhver form for fiendtlighet og stimulere til større produksjon, er det fornuftig å knytte kompensasjon til produktivitet. Dersom det ikke er mulig, gi arbeiderne friheten og fleksibiliteten til å jobbe etter timeplanen deres.

 

 1. Er dette møtet nødvendig?

Sørg for at du kun har møter som er absolutt nødvendige. Pass også på at bare folk som må være der deltar. Her er noen retningslinjer for å gjøre møtene dine så produktive som mulig:

 • Sett en streng tidsbegrensning (jeg holder møter under 20 minutter så mye som mulig).
 • Lag en plan på forhånd for å holde diskusjonen på punkt.
 • Del agendaen for å forberede spørsmål og merknader på forhånd.
 • Forklar viktige emner så grundig som mulig for å unngå å gjøre det samme senere.
 • Be en kollega du stoler på om tilbakemelding på hvor godt du driver møter: Du kan finne ut at du gjør en god jobb med det eller at det er noe du har oversett eller begge deler.

 

 1. Strukturer dagen din strategisk

Vær oppmerksom på kroppens rytme og bygg en fornuftig tidsplan rundt det. Utfør viktige oppgaver når du er mest våken, og legg rutineoppgaver som ikke krever så mye tankevirksomhet til tider du normalt er mer uopplagt. Dette kan forbedre produktiviteten betydelig.

 

 1. Sett av tid til planlegging og prioriter oppgaver daglig

For å følge opp dette er det viktig å planlegge dagen på forhånd. Det kan være lurt å sette av tid tidlig mandag til å se over oppgaver gjennom uken for å holde timeplanen min på rett spor.Ved å bruke en prosjektstyringsprogramvare eller Google Sheets kan du spore fremgang gjennom uken.

 

 1. Daglige pauser

Ikke glem å sette av tid gjennom dagen og uken for pauser. Selv om pauser ikke virker produktive, er det langt fra tilfellet. Å ta 15 minutters pauser her og der vil faktisk gjøre deg mer produktiv gjennom hele dagen. Ikke bare gjør pauser deg mer produktiv, de gjør deg mer våken, noe som videre gjør deg til en bedre beslutningstaker. Pass på at teammedlemmene dine også tar pauser.

 

 1. Prioriter trivsel

Jo bedre teamet ditt har det mentalt til daglig, desto større blir fokuset og produktiviteten. Her er noen tips for å forbedre mental klarhet og redusere stress gjennom dagen:

 • Gi folk tilstrekkelige pauser (inkludert lunsj).
 • Gi ansatte fleksible arbeidstider eller eksterne alternativer.
 • Tilbyr stående skrivebord for å øke produktiviteten.
 • Blokkering av tid for meditasjon.
 • Gir sunne snacks.
 • Skape et rolig miljø.
 • Anerkjenn hendelsene utenfor – pandemier osv. – som har en innvirkning på oss alle; Å late som de ikke gjør det er dårlig for din mentale helse.

 

 1. Reduser distraksjoner

Å skape et rolig miljø innebærer å redusere distraksjoner. Enten du har et åpent kontoroppsett, avlukker eller er avsidesliggende, er det noen måter å redusere distraksjoner i løpet av dagen, som vil hjelpe teamet ditt med å fokusere:

 • Holde all musikk på et rimelig volum.
 • Sett av tid til pauser.
 • Tilby områder for rekreasjon og avslapning atskilt fra jobb.
 • Trene personalet for å unngå distraksjoner på nettet, som å se på e-poster, Slack-meldinger eller sosiale medier.

 

 1. NULL multitasking

Mennesker kan faktisk ikke multitaske. Vi tror vi kan, men det er ikke tilfellet. Vi kan bare fokusere på én ting om gangen. Tren personalet (og deg selv) til å fokusere på enkeltoppgaver, selv om det betyr at man må sette av tid senere på dagen til andre oppgaver som gjennomgang av e-post og annen korrespondanse.

 

 1. Lag prosjektstyringsark

En måte å hjelpe ansattes produktivitet på er å gi dem de riktige verktøyene og opplæringen de trenger. For eksempel har prosjektstyringsprogramvare og kalender-apper vist seg å være en ressurs for enkeltpersoner til å planlegge oppgaver på forhånd, sette forfallsdatoer og sette av tid for å fullføre oppgaver.

 

 1. Forklar prosjekter grundig

Mange ansatte sliter med å stille spørsmål på jobben når de er forvirret over en oppgave. For å forhindre forvirring og angst, gi detaljerte forklaringer – muntlig og skriftlig – og praktisk undervisning for å hjelpe personalet med å mestre oppgaver raskt.

 

13.Tillitsfaktor

«Ansatte i organisasjoner med høy tillit er mer produktive, har mer energi på jobben, samarbeider bedre med kollegene sine og blir hos arbeidsgiverne lenger enn folk som jobber i lavtillitsbedrifter. De lider også av mindre kronisk stress og er mer fornøyde med livene sine, og disse faktorene gir sterkere ytelse.»

Hvis ansatte er motiverte til å komme på jobb og føle seg glade i jobben, er det mer sannsynlig at de jobber hardere og bidrar så mye de kan for å forbedre arbeidsplassen sin

 

 1. Diversifiser

Mangfold og mennesker med ulik bakgrunn og meninger bidrar til økt kunnskapsdeling, noe som videre øker produktiviteten og effektiviteten til prosjekter.

 

 1. Anerkjenn medarbeidere og vis takknemlighet

Selv om disiplin er et effektivt verktøy for å motvirke dårlige vaner, er det å belønne produktive ansatte ved å anerkjenne arbeidet deres og uttrykke takknemlighet en fin måte å forsterke positive vaner og forbedre produktiviteten.

 

 1. Gi konstruktiv tilbakemelding

Disiplin for disiplinens skyld er sjelden effektivt, men noen ganger kan de være nødvendig å gi tydelig beskjed. Hvis du ønsker å sette en stopper for uproduktive vaner på jobben, må du gi konstruktive tilbakemeldinger med løsninger for hvordan ansatte kan forbedre vanene sine.

 

 1. Autentisitet

Som tidligere nevnt, har høy tillitskulturer en tendens til å øke produktiviteten. Vel, en måte å bygge tillit på er å være autentisk, åpen og ærlig overfor ansatte. Etablering av en positiv bedriftskultur starter med handlingene dine. Innrøm feilene dine, gi annerkjennelse og skryt til dem som gjør seg fortjent til det.

 

 1. Etabler visjon

En stor del av å bygge tillit går på å forsterke følelsen av at man er på samme side. Å etablere en felles visjon for bedriftsvekst og merkevarebygging er en fin måte å bygge tillit på tvers av organisasjonen din og også få ansatte til å føle at de er en del av byrået ditt, ikke at de bare jobber for det.

 

 1. Sett realistiske mål

For å bringe din visjon ut i livet og forbedre produktiviteten til dine ansatte, må du sette deg tydelige og realistiske mål. Det er mye lettere å motivere ansatte til å jobbe hardt når de føler at de jobber for noe/mot noe.

 

2O. Utfordre ansatte med ambisiøse mål

Mens velvære og veiledning begge er fine måter å øke de ansattes produktivitet og trivsel på, krever det noen ganger motgang for å se hva ansatte er laget av. Gi ledende teammedlemmer utfordringer og ambisiøse oppgaver for å presse dem ut av komfortsonen. Ikke bare vil den ansatte lære mer gjennom dette, men de vil også kunne finne kreative løsninger for å nå disse målene, og dermed forbedre byråets effektivitet.

 

Bransjenytt

Hold deg oppdatert.

 

Vegard Haavik

Gründer og daglig leder

+47 916 76 880

vh@nordicsocial.no